top of page

מרידיאן ה-SHAO YANG של היד- המחמם משולש TRIPEL WARMER 

מסלולים

מסלול חיצוני-

ערוץ מחמם המשולש מתחיל באצבע הרביעית ומתקדם בין עצמות אצבעות ארבע וחמש עד למרכז כף היד. משם הוא ממשים לאספקט הלטרלי של הזרוע עד למרפק, משם לכתף, עולה לגב העליון ונכנס לגוף בנקודה הכי גבוהה בכתף (GB21).

סעיף מתחבר עם ה-SCF ועולה לכיוון הצוואר, משם הוא הולך ללפף את האוזניים באיזור הטמפורלי וחוזר ללחי וללסת התחתונה, ומסתיים מתחת לאישון (איזור ST1).

סעיף שני נפרד מאוחרי האוזן, נכנס לתוך האוזן ויוצא מקדמת האוזן עד לקצה בגבה שם הוא מתחבר עם הקנטוס החיצוני ומתחבר עם ערוץ הבן זוג שלו לשכבה- SHAO YANG FOOT, הכיס מרה.

מסלול פנימי-

מה-SCF הערוץ מופץ בחזה ומתחבר עם מגן הלב. משם הוא יורד מטה דרך הסרעפת לבטן ומתחבר עם המחממם העליון, האמצעי והתחתון. לפי ספר הקיסר הצהוב יש סעיף מאיבר המעי הגס שיורש לנקודה BL39 שהיא נקודת הים התחתונה של המחמם המשולש.

 

פיזיולוגיה

לערוץ המחמם משולש יש את הפונקציות הבאות:

1. שולט על הצ'י בכל הגוף- ערוץ המחמם משולש אחראי על הסדרת והעברת הצ'י בכל הגוף. אם יש הפרעה של צ'י (כולל סטגנציה, חסר, או עודף במקום מסויים שגורם לחום) יתכן ויש חוסר תפקוד של ערוץ המחמם משולש. גם אם הסטנגציית צ'י נמצאת בכל איבר אחר (LIV, LU, HT), לערוץ המחמם משולש יכולה להיות השפעה ישירה כי הוא שולט עליו בכל הגוף. אפילו יותר מכך- אם הסטגנציה התפתחה לסטגנציית דם או לסטגנציית נוזלים כמו נודולות, מיומות, גידולים וציסטות שנפוחים יתכן וזו גם הפרעה של ערוץ המחמם משולש.

2. מפיץ צ'י לפנים ולראש ומסדיר את הצ'י בצידי הגוף-  כאשר יש כאב ראש טמפורליים (מגרנות), כאבי אוזניים, טיניטוס, חרשות, דלקת של הלחמית, נפיחות וכאב של הגרון, כאב היפוכנודרי, סיאטיקה או כאב לאורך הערוץ יתכן ונרצה לטפל דרך ערוץ זה.

3. מסדיר את סירקולציית הנוזלים בגוף- המחמם משולש הוא מעברי המים. לערוץ יש תפקוד להסדיר את שלושת מקורות המים לפי המחממים (ריאות, טחול, כליות). בעיות של נוזלים מכל סוג, כמו בצקות, השתנה לא נורמלית, יובש והפרעות עיכוליות יתכן שנשפיע דרך ערוץ זה.

4. משחרר פתוגן חיצוני משכבת ה-SHAO YANG- כאשר יש חום וצמרמורות לסירוגין, טעם מר בפה, אי נוחות של החזה ובאיזור ההיפוכונדריום עם תאבון נמוך. מבחינה קלינית, אפשר להסתכל על הסנדרום הזה (SHAO YANG) בעין רחבה ולחשוב עליו למצבים כמו איידס, תסמונת העייפות הכרונית, חום ללא סיבה, פיברומיאלגיה וכל מיני סוגי מחלות של "חום חבוי" (שמשהו יכול לגרום להם לצוץ).

5. מסדיר את מערכת הלימפה והמערכת האנדוקרינית\ הורמונלית- הערוץ מופץ בצידי הגוף שזהו גם האיזור של הרבה בלוטות לימפה. זה כולל את איזור הצוואר, בית השחי, מפשעה, חזה ועצם הסטרנום. הנוסף, תפקוד המערכת ההורמונלית כמו בלוטות התירואיד, פאראתירואיד, לבלב, אדרנל יכולות להיות שייכות לתפקוד ערוץ המחמם משולש למחלות כמו דלקת בבלוטות הלימפה, לימפומה, היפר והיפו תירואידיזם, אי ספיקה של בלוטת האדרנל וסכרת.

6. מסדיר את תפקוד המחמם העליון, האמצעי והתחתון- הערוץ יכול לטפל בהפרעות של לב וריאות, טחול וקיבה, כבד וכליות וגם של המעיים.

 

פתולוגיה

ערוץ המחמם משולש שולט על הפרעות של צ'י. אם הערוץ פגוע יתכנו ויהיה סימנים של חרשות, תחושה שהאוזן חסומה, גרון נפוח, הזעות, כאב בקאנטוס החיני של העין, לחי ואיזור אחורי האוזן. יתכן ויהיה גם כאב לאורך הערוץ כולל בכתף, זרוע, מרפק, כף יד ואצבע רביעית.

 

הערוץ המתפצל

מתחיל בקודקוד הראש (ורטקס GV20) ויורד מטה ל-SCF שם הוא נכנס לתוך הגוף, מתחבר עם שלושת המחממים ומופץ בחזה. 

הערוץ המתפצל במקרה של ערוץ המחמם משולש הוא מיוחד משום:

א. הוא מתחיל בורטקס ושונה מכל ערוץ אחר מתפצל אחר שמתחיל עם המסלול הראשי שלו.

ב. המסלול הראשי של המחמם משולש לא מגיע בכלל לורטקס.

הקשר בין הערוץ המתפצל לורטקס מוסבר על ידי תיאוריית הערוצים:

- הצ'י של ערוצי ה-SHAO YANG של היד ושל הרגל מתחברים. ערוץ המחמם משולש מתחבר לורטקס דרך ערוץ ה-TMM של בן הזוג, ערוץ הכיס מרה שהוא עצמו מגיע לורטקס.

- שלושת המחממים קשורים לערוצי ה-CV והכבד. ערוץ ה-CV מתחבר עם ערוץ ה-GV שמגיע לורטקס וערוץ הכבד מתחבר עם הורטקס ישירות.

- הנקודה הכי קרובה בערוץ הראשי של המחמם משולש לורטקס היא TW20 שהיא מצטלבת גם עם ערוץ הכיס מרה וגם עם ערוץ השלפוחית שתן. לערוץ השלפוחית שתן יש סעיף שמגיע לורטקס.

 

פונקציית הערוץ המתפצל-

הערוץ המתפצל מראה את הקשר בין המחמם העליון, האמצעי והתחתון. זה נותן אינדיקציה שערוץ זה יכול לטפל בהפרעות באיזורים אלו או באיברים הקשורים לאיזורים אלו.

בגלל שהערוץ המתפצל מגיע לורטקס, נקודות על ערוץ המחמם משולש יכולים לטפל בכאב ראש לא רק בצצדים אלא גם בקוקוד הראש. הוא יכול לשמש גם למצבי סחרחורות ו-ורטיגו. נקודות שימושיות הן TW3, TW5 יחד עם LIV3, LIV2, GB41, GV20.

נקודות על מסלול המחמם משולש יכולות להיות שימושיות להרים יאנג צ'י ולהרים את מצב הרוח. אם יש צניחות של איברים או כאבי ראש קלים, מצב רוח ירוד או דיכאון אפשר להשתמש בעיקר ב-TW3, TW4 יחד עם GV20, CV6, ST36, SP3, KID3.

הערוץ המתפצל מפיץ גם צ'י לחזה ולכן נקודות על הערוץ יוכלו לטפל בהפרעות כמו כאב ונוקשות בחזה, שיעול, אסתמה, דלקת ריאות, חרדות ופלפיטציות. נקודות שימושיות הן TW3, TW5 יחד עם CV17, PC6, SI11, LU7, ST40.

 

ערוץ החיבור

נקודת החיבור- TW5.

לאחר שנפרד מהערוץ הראשי הוא ממשיך לזרוע ולצד הלטרלי של הכתף, עובר קדימה לחזה ומתחבר עם ערוץ מגן הלב והחזה.

 

פתולוגיות

בעודף- ספאזם של המרפק.

בחסר- רפיון שרירי הזרוע, קושי בכיפוף וישוק מפרק המרפק.

 

קלינית

TW5 מכסה תווך רחב של פונקיות בגלל שהיא לא רק נקודת החיבור אלא גם נקודת הפתיחה של ערוץ המיוחד ה- YANG WEI.

מבחינת ערוץ-

א. נקודת החיבור תשמש לכאב, ספאזם וקושי להזיז את המרפק, כף היד והזרוע כמו B SYN, תסמונת התעלה הקרפלית ומרפק טניס (מרפק קפוא). אפשר להשתמש ב-TW5 יחד עם TW8, TW14, TW4, GB34, LIV3.

ב. כאב בצד הלטרלי של הגוף כולל איזור הירך והרגן, צידי האיזור הלומברי וגפיים תחתונות כמו סיאטיקה. TW5 תשולב עם GB31, GB34, GB26, BL31, LIV3.

ג. לנקודת החיבור יש השפעה רבה על צ'י בראש ולכן היא יכול לשמש בכאב בקוקוד ובאיזור הטמפורלי. נשלב את TW5 יחד עם GB41, CV17, CV12, LIV3, PC6.

מבחינת איבר-

TW5 יכולה לשמש להפרעות של החזה, לב, קיבה ומחמם תחתון כמו נוקשות בחזה, קשיי נשימה, פלפיטציות, כאב בטן ואי נוחות, גיהוקים וכאב בטן תחתונה. היא יעילה גם ללחות חמה במחמם תחתון שיכול לגרום להפרעות בשתן, פרסטלטיקה לא תקינה שלהמעיים והפרשות וגינליות וגם שאר הפרעות שקשורים לערוץ הכיס מרה והכבד.

bottom of page